Menu

Faldum Gábor kijutott a 2016-os olimpiára

Faldum-Gabor-6

Faldum Gábor olimpiai részvevő! Az elmúlt hétvégén véget ért a 2 éves kvalifikációs időszak, s ezzel hivatalossá vált, hogy a Mogyi SE Baja triatlonistája indulni fog a 2016-os olimpián!

20160516-Faldum-Gabor-olimpia-hivatalos-03Faldum Gábor tegnap (2016. május 15.) a következőket írta ki a mellékelten látható képhez a Facebook-oldalára: „Mai nappal lezárult a két éves kvalifikációs időszak triatlonban. Mostantól hivatalosan is a Riói csapat tagjai között tudhatom magam. Ha visszatekintek az elmúlt 21 esztendőre a befektetett munkára tiszta lelkiismerettel kijelenthetem, hogy minden egyes másodperce megérte. Szeretném megköszönni a rengeteg segítséget, bíztatást amit kaptam ez idő alatt. Most jöhet a neheze!”

Bajai Péter vezetőedző (Mogyi SE) kiemelte beszámolójában, hogy az elmúlt hétvégén Japánban rendezett világbajnoki futammal lezárult a 2014 májusában kezdődött olimpiai kvalifikáció, majd így folytatta: „2 év legjobb 14 versenye alapján Gábor 3410 pontot szerezve a lista 30-dik helyén végzett. Úgy szerzett biztos indulási jogot az olimpiára, hogy 2015 év végétől már szinte biztos volt a részvétele, így a végső nagy kvalifikációs hajrát “nyugodtan” nézhette végig.

2 év alatt 22 kvalifikációs verseny indult, 5 kontinensen, 16országban. Sorrendben: Huatulco (Mexikó), Kitzbühel(Ausztria), Jiayuguan(Kína), Tiszaújváros, Stockholm(Svédország), Alanya(Törökország), Cozumel, Tongyeong(Dél-Korea), Abu Dhabi(Egyesült Arab Emírségek), Mooloolaba(Ausztrália), New Plymouth(Új-Zéland), Auckland, Yokohama(Japán), London(Anglia), Hamburg(Németország), Tiszaújváros, Edmonton(Kanada), Chicago(USA), Cozumel, Tongyeong, Abu Dhabi, Fokváros(Dél-Afrika).

3-szor végzett világkupa dobogón és 3szor volt 15ben világbajnoki futamon. 2014 augusztusában a tiszújvárosi világkupa után ugrott kvótát érő helyre, ahonnan utána ki sem csúszott, így az első szűk 3hónapot leszámítva virtuálisan végig olimpiai indulónak mondhatta magát.

Olimpai rajt Rio de Janerióban augusztus 18-án délelőtt 11:00-kor (itthoni idő szerint 16:00-kor) a világ egyik leghíresebb strandján, a Copacabana-n.

Addig is edzés, versenyek, utazás, pihenés, edzőtábor, szóval a helyzet nem változik kvalifikáció lezárulta után sem…”

Borbély Miklós, az olimpikon Faldum Gábor nevelőedzője elmondta, hogy a mogyis sportoló a triatlon sportág minden idők legjobb magyarországi helyezésével kvalifikálta magát az olimpiára.

LINKAJÁNLAT:
A Nemzetközi Triatlon Sövetség (ITU) listája

20160516-Faldum-Gabor-olimpia-hivatalos-04