Menu

Beszámoló 5.: Kerékpárral a 2016-os olimpiára

20160703-bringaut-olimpia-124

Útban Cervera felé.

A katalóniai Montseny hegység és a magyar vendéglátók – Börcsök Eszter és Miklós Levente – után barcelonai kitérő következett a bajai utazók számára. Borbély Miklós ugyan már korábban is megtekintette már Antoni Gaudi mesterművét, a híres-nevezetes Sagrada Familiát, de mostantól Németh Zoltánnak és Barta Balázsnak is van saját fotója a Spanyolország leglátogatottabb idegenforgalmi látnivalói között számon tartott Szent Család-templomról.

Ez a nap – az utazás 22. napja – volt az, amikor a fiúk a legtöbb időt töltötték a nyeregben, s egészen Cervera településig sikerült eljutni, ahol – mivel az egyetlen szálláshely zárva volt – egy színpad alatt volt alvás. Katalónia után immár Aragónia következett: hőség, kb. 40 Celsius fok és forgalmas főutak. Quinto és Daroca érintésével Puente de Vadillos volt az újabb állomás, innen Miki szökőkutas képekkel – azaz szökőkútból iszik – mutatta meg, hogy jól működik a Care Plus víztisztító. És természetesen köszönetet mondott.

Aragónia után Kasztília következett. Canamares kempingje után Villarubia de Santiago, majd pedig La Puebla de Montalban volt az olimpiára bicikliző bajaiak úticélja. Ez utóbbi település Madridtól délre, Toledo mellett van. Innen autóval csak 2 órányira van La Mancha. Ha valakiknek elsőre nem a szélmalomharc (örök illúzió, reménytelen küzdelem, stb.) jutna eszükbe, azokat mindössze talán csak egy névre kell emlékeztetni: Don Quijote de la Mancha.

Jelenleg már a kasztíliai Talavera de la Reina város utáni szakaszon vannak a bajai utazók. Az európai út nagy részét már megtették, Miki azt írja hogy Lisszabon már csak 320 kilométerre van.

Baja – Talavera de la Reina táv: kb. 2670 km.

AJÁNLOTT LINKEK:
Beszámoló 1.: Kerékpárral a 2016-os olimpiára
Beszámoló 2.: Kerékpárral a 2016-os olimpiára
Beszámoló 3.: Kerékpárral a 2016-os olimpiára
Beszámoló 4.: Kerékpárral a 2016-os olimpiára

Daroca szép város, 650 éves.

BM: - Tegnap bekeveredtünk Barcelonába, amit nem bántam. Ugyan már láttam a La Sagrada Familiát, de így a fiúknak is van fotójuk róla.

BM: – Tegnap bekeveredtünk Barcelonába, amit nem bántam. Ugyan már láttam a La Sagrada Familiát, de így a fiúknak is van fotójuk róla.

20160713-bringaut-olimpia-134

BM: Puente de Vadillos-ban is használjuk a Tálas Csillától és Lacitól kapott Care Plus víztisztítót, most épp egy szökőkútból iszom.

BM: Puente de Vadillos-ban is használjuk a Tálas Csillától és Lacitól kapott Care Plus víztisztítót, most épp egy szökőkútból iszom.

Canamares

Canamares

Talavera de la Reina

Talavera de la Reina

Talavera de la Reina

Talavera de la Reina