Menu

Beszámoló 6.: Kerékpárral a 2016-os olimpiára

A lisszaboni nagykövetségen készült fotón középen a sötétpiros mezekben láthatók a bajai utazók, Barta Balázs, Borbély Miklós és Németh Zoltán. Balról az első Breuer Klára asszony, Magyarország portugáliai nagykövete.

A lisszaboni nagykövetségen készült fotón középen a sötétpiros mezekben láthatók a bajai utazók, Barta Balázs, Borbély Miklós és Németh Zoltán. Balról az első Breuer Klára, Magyarország portugáliai nagykövete.

Lisszabonban vannak a bajai utazók. Ezzel véget ért az út európai része és az utazás kerékpáros része is, hiszen Borbély Miklós, Németh Zoltán és Barta Balázs mintegy 1 hónap alatt teljesítette bringán a Baja-Lisszabon távot. A portugál fővárosban repülőre ülnek a fiúk, s így kelnek át az Atlanti-óceánon.

Legutóbbi beszámolónkban a spanyolországi Talavera de la Reina városnál tartott az utazás. Innen Calera y Chozas és Merida érintésével a spanyol-portugál határhoz érkeztek a bajai utazók. Portugáliában Elvas volt az első állomás, míg a szállás pedig a Borba nevű településen. Innen – a nagy hőséget elkerülendő – korai indulással a Tejo folyó partján fekvő Montijo kisvárosig jutott a csapat. Ez a mintegy 30 ezer lakosú város Lisszabonhoz nagyon közel van a Tejo folyó (spanyolul: Tajo) másik partján.

A közúti jelzőtáblák nem egyértelmű jelzései miatt úgy döntöttek a fiúk, hogy nem kelnek át a Vasco da Gama hídon és utána pedig nem bolyonganak össze-vissza a portugál fővárosban, hanem komppal teszik meg Montijo és Lisszabon közötti néhány kilométert.

Lisszabonban a bajai utazók egy fotózás erejéig felkeresték Breuer Klára asszonyt, Magyarország portugáliai nagykövetét. Ott találkoztak egy másik – Budapestről érkezett – kerékpáros társasággal.

A portugál fővárosból repülővel folytatódik tovább az út: Lisszabon – New York – Rio de Janeiro, majd pedig onnan Sao Paulo – Lima – Cuzco. Az Inka Birodalom egykori fővárosába érkezve a Bajai Tekergőnél, azaz a Peruban letelepedett Halmos Gézánál (aki nem más, mint a Mogyi SE Baja magyar bajnok triatlonistájának, Király Istvánnak a nagybátyja) fognak vendégeskeskedni a bajai utazók. Az olimpia előtti napokat Peruban tervezik eltölteni, s többek között a Machu Picchu is a meglátogatandók között szerepel.

Baja – Lisszabon táv: kb. 3100 km.

AJÁNLOTT LINKEK:
Beszámoló 1.: Kerékpárral a 2016-os olimpiára
Beszámoló 2.: Kerékpárral a 2016-os olimpiára
Beszámoló 3.: Kerékpárral a 2016-os olimpiára
Beszámoló 4.: Kerékpárral a 2016-os olimpiára
Beszámoló 5.: Kerékpárral a 2016-os olimpiára

20160719-bringaut-olimpia-165

20160719-bringaut-olimpia-160

20160719-bringaut-olimpia-168

20160719-bringaut-olimpia-175

20160722-bringaut-olimpia-178

20160722-bringaut-olimpia-179

Baja - Lisszabon

Baja – Lisszabon