Menu

Katinka bajai edzője szerint 200 vegyesen is aranyérem várható

Hosszú Katinka és Pass Ferenc edző.

Hosszú Katinka és Pass Ferenc edző.

Fantasztikus Hosszú Katinka 400 méter vegyesen elért világcsúcsa, s valószínű, hogy ezt jó ideig ezt nem fogja megdönteni senki, maximum csak maga Katinka, eképpen nyilvánított véleményt egykori tanítványa bődületesen hatalmas rekordjáról Pass Ferenc edző.

A Bajai Spartacus VSC vezetőedzője a 2001-2008 közötti időszakban volt Hosszú Katinka trénere: onnantól kezdve, hogy újdonsült olimpiai bajnokunk elsajátította az úszás alapjait nagypapájától, Bakos Lászlótól, egészen addig, amíg a sportoló elvégezte Baján a III. Béla Gimnáziumot és az Egyesült Államokba, Los Angelesbe ment egyetemre. Még ezt követően is volt egy rövidebb időszak 2010-ig, amikor Hosszú Katinka Pass Ferenc edzővel készült fel Baján a soron következő világ- és Európa-bajnokságra.

Ugyan az időközben Európa-, világ és olimpia bajnokká, valamint a világ legjobb úszójává vált Hosszú Katinka sportolói pályafutása során a Bajai Spartacus VSC trénere volt a leghosszabb ideig a magyar úszó edzője, az esetek döntő többségében Pass Ferenc edző nevét „elfelejtik” megemlíteni az illetékes fórumokon. Már évek óta általában az szokott lenni Hosszú Katinka sportolói múltjának felelevenítésekor, hogy szóba kerül a nagypapa, Bakos László, akinek az érdemei vitathatatlanok, és az amerikai Dave Salo, aki feketelistára került.

Pass Ferenc edző természetesen nyomon követi egykori tanítványa eredményeit, továbbra is szurkol Hosszú Katinkának és pontosan olyan kíváncsisággal várja, hogyan teljesít a most már olimpiai bajnok egykori sportolója, mint a többi szakember Magyarországon és a világ bármelyik pontján. A bajai edző úgy véli, hogy Hosszú Katinka olimpiai címe az előzetes eredményei, illetve a világranglistán elfoglalt helyezése alapján várható volt, és nagy valószínűséggel 200 m vegyesen is megjósolható az aranyérem.