Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Triatlon: Döntő lesz a kerékpározás

20160819-triatlon-noi-rajtlista

Akárcsak a férfiak csütörtöki futamának, a nők olimpiai triatlonversenyének is a Copacabana ad otthont. Szombaton délután 4 órakor kezdődik az 1.5 kilométer úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból álló verseny női döntője, s a csütörtöki futamhoz hasonlóan ezúttal is két magyar sportoló – Vanek Margit és Kovács Zsófia (mindketten Budaörsi TK) – lesz az indulók között.

Ugyanazt a négy triatlonos hazai szakembert kértük esélylatolgatásra, akiket a férfiak futamára is: egyikük az egykori válogatott triatlonista és jelenlegi Magyar Triatlon Szövetség-főtitkár Szabó Zita, másikuk Borbély Miklós edző, a bajai Mogyi SE alapítója és az olimpikon Faldum Gábor nevelőedzője; harmadikuk Vanek Gábor, a Budaörsi Triatlon Klub vezetője és az olimpikon Vanek Margit édesapja; negyedikük pedig az egykori válogatott triatlonista Bajai Péter, a Mogyi SE Baja vezetőedzője és a riói olimpián induló magyar triatlonisták edzője.

Borbély Miklós edző szerint az Egyesült Államokbeli Gwen Jorgensen, a svájci Nicola Spirig, az ausztrál Asleight Gentle és a német Anne Haug négyesfogatból kerülhet majd ki a három dobogós, a magyarok esélyei pedig a verseny alakulásától függnek. Vagyis amennyiben az úszás után szökés lesz, akkor a nagyon jó úszó Vanek Margit – aki a betegsége utáni első versenyén fog indulni – a legjobb 20-ban lehet, viszont ha egybolyos verseny alakul ki, akkor Kovács Zsófia akár még a legjobb 10 közé is kerülhet.

Szabó Zita már nagyon várja a versenyt. Úgy véli, hogy két kimagasló egyénisége van a mezőnynek: Gwen Jorgensen és Nicola Spirig. Esélyesebbnek gondolja az amerikai győzelmét, mint a svájciét, de semmi meglepő nem lesz abban, ha mégis úgy alakul majd a verseny, hogy mégsem a nagy favoritnak tartott Jorgensen fog nyerni Rióban, hanem megvédi címét a londoni olimpiai bajnok. A két versenyző között hatalmas taktikai harc várható, ami a nézők szempontjából még érdekesebbé teheti az eseményt. Az MTSZ-főtitkár arra tippel, hogy az előző két triatlonistán kívül még egy angol vagy egy amerikai versenyző férhet fel a dobogóra: Vicky Holland, Helen Jenkins, Non Stanford, Katie Zafferes vagy Sarah True.

Mivel az időjárás előrejelzés szerint erős keleti szél várható a versenyen, várhatóan nem lesznek ideálisak a feltételek a magyar hölgyeknek. Vanek Margit kiváló úszó, így neki valószínűleg irreleváns, ha magasak a hullámok, ám Kovács Zsófia technikájának nem kedvez, ha hektikus a víz. Viszont utóbbi versenyző kerékpáron és futáson is jobb formát mutatott idén. Mindkettőjüknek van esélyük, hogy a legjobb 20 között végezzenek, de a magyar szövetségnél akkor is elégedettek lesznek, ha a két hazai triatlonista csak a 30. hely környékén fejezi be a versenyt. Szerinte fontos, hogy a sportolók azt érezzék a verseny végén, hogy jól teljesítettek és ne legyen olyan hiányérzetük, hogy több volt a versenyben, de mégsem sikerült mindent „odatenni a pályára”.

Vanek Gábor úgy tippel, hogy Jorgensen, Jenkins, Stanford sorrend lesz a dobogón, valamint azt is, hogy három angol és három USA-triatlonista mellett talán az új-zélandi Andrea Hewitt vagy esetleg a bermudai Flora Duffy kerülhet be a legjobb 10-be. Véleménye szerint Jorgensent csak „brutális” kerékpározással lehetséges megelőzni. Ám erre csak Duffyt és Jenkinst tartja képesnek, viszont azt sem árt figyelembe venni, hogy Duffy mintha talán már „túlversenyezte” volna magát idén.

Lánya, Vanek Margit egy jó úszással akkora előnyt szerezhet, hogy ha azt meg bírja tartani a futásig, akkor a Top 15-ben végezhet. Viszont amennyiben kicsi lesz a szökevények bolyának előnye vagy kevesen szöknek, akkor Kovács Zsófia a legjobb 20-ban fejezheti be a versenyt.

Bajai Péter edző arra emlékeztet, hogy Jorgensen 2 éven keresztül volt veretlen a WTS-en (World Triathlon Series, a triatlonos F1 – megj.), s így tényleg az olimpiai bajnoki cím legnagyobb esélyese, viszont idén már kétszer is kikapott. Az amerikai szinte verhetetlen futáson, jóformán csak kerékpáros szökésből lehet őt legyőzni. Borítékolható, hogy többen is (például Duffy, Spirig, Jenkins, Hewitt) azon lesznek, hogy a bringázáskor nagy előnyt szerezzenek. Futásban talán csak a Stanford, Holland duó tud közelebb férkőzni az amerikai triatlonistához. Döntő lehet majd a kerékpározás, s az, hogy ki tud elszökni és mennyivel. Az biztos, hogy aki olimpiai bajnoki aranyérmet akar nyerni, az a kerékpározás végén nem lehet ugyanabban a bolyban, mint Jorgensen!

A magyar triatlonisták riói trénere megemlékezett arról, hogy Kovács Zsófia bronzérmes lett az idei Európa-bajnokságon és futásban jelenleg is nagyon jó a formája, viszont azt is felemlegette, hogy az úszáson már többször hibázott idén, s ezek a hibák a verseny végét jelentették. Amennyiben Zsófi most „összerakja” az úszását és a kerékpározás során sem szed össze nagy hátrányt, akkor nyugodtan meg lehet majd bízni a futásában. Csak valahogyan el kell jutnia odáig! Vanek Margit esetében pont fordított a taktika. Mivel ő jó úszó, nála fontos lesz az elúszás, a minél nagyobb előny megszerzése, majd utána pedig minél tovább kell maradni a mezőny elején a kerékpározás során. Mindkét magyar sportolónak jó eredmény lenne a legjobb 30-ba kerülés.

Lőrinczi Csaba