Menu

Elveszíti jutalom jellegét?

Egyre inkább középpontba kerül a hír, miszerint több hónappal az olimpia és a paralimpia befejezése után az érmes magyar sportolók és edzőik még nem kapták meg az ötkarikás játékok előtt ígért pénzjutalmakat.

Kovács Tamás, a MOB korábbi sportigazgatója vetette fel közösségi oldalán a kérdést, vajon hol van az olimpiai és a paralimpiai jutalom? – írja a www.24.hu, majd hozzáteszi, hogy „például a londoni olimpia után, elegánsan, az állami kitüntetésekkel együtt, a hazaérkezést követően szinte azonnal kiosztásra került az olimpiai és paralimpiai elismerés.”

Bajai vonatkozása a dolognak, hogy sem Vereczkei Zsolt bronzérmes paralimpikon úszó, sem pedig edzője, Pass Ferenc nem kapott eddig egyetlen árva forint jutalmat!

Vereczkei Zsolt úszóról érdemes megemlíteni, hogy háromszoros paralimpiai bajnok (Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000) és ő az a magyar sportoló, aki azzal az elképesztő bravúrral egyedülálló Magyarországon és minden bizonnyal az egész világon, hogy 7 paralimpián vett részt és mind a 7 paralimpián nyert érmet!

Magyarországon a törvényben rögzített jutalom elveszíti jutalom jellegét?

LINKAJÁNLAT:
Nem kapták meg a beígért jutalmukat a riói érmesek?
Érthetetlen: három hónapja várnak a jutalmukra az olimpikonok
Három hónapja várnak jutalmukra az olimpikonok

Vereczkei Zsolt és Pass Ferenc.

Vereczkei Zsolt és Pass Ferenc.