Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Lehet készülni a Görbicz utáni korszakra

20161217-noi-kezi-eb-2016-logoAkkorát estek, mint az ólajtó! – akár ilyesmit is mondhatnánk a magyar női kézilabdázók Európa-bajnoki szerepléséről. Sőt, talán még a bukásról is sokféle módon és szövegkörnyezetben lehetne indokolt értekezni. Lehetne, de azért igencsak valószínű, hogy ezúttal felesleges indulatosnak lenni.

Az tény, hogy még nagyon finoman fogalmazva sem szerepelt jól a magyar válogatott a svédországi női kézilabda Európa-bajnokságon. Ám az is tény, hogy ezúttal az a magyar válogatott szerepelt gyengén a kontinenstornán, amelyik a különböző sérülések miatt több játékosát – és köztük néhány meghatározó kézilabdázóját – volt kénytelen nélkülözni a svédországi EB-n, amelyik válogatott néhány tagja kisebb sérülések vagy egyéb problémák miatt nem teljesen egészségesen volt kénytelen kiutazni az EB-re, s amelyik válogatottat – ebben a szerencsétlen állapotában – még verseny közben is tovább gyengítették a sérülések.

Természetesen szó sincs itten semmiféle szerecsenmosdatásról, hiszen azt mindenképpen érdemes észben tartani, hogy nemcsak saját magához képest szerepelt gyengén a magyar női kézilabda válogatott, hanem úgy általánosságban is a „futottak még” kategóriába tartozott ezen az Európa-bajnokságon. Viszont ez lehet az a helyzet, amikor elsőre nem lőni kell, s csak utána kérdezni, hanem még a földbe döngölés előtt érdemes elgondolkozni azon, hogy miért lett olyan ez az EB-szereplés, amilyen.

Immáron évek óta kétségtelen számomra, hogy létezik egy szép és nemes magyar hagyomány, amely leginkább a női kézilabdázókra jellemző, s az a lényege, hogy fontos mérkőzéseken látványos összeomlást produkál a nemzeti csapat. Az ilyen elkeserítő produciók láttán többször is előfordult már az utóbbi bő másfél évtizedben, hogy a következőket kérdezgettem: a téli szalámi, a fűszerpaprika, a gulyás és egyebek társaságában mikor lesz már hungarikum a magyar női kézilabdázók összeomlása?
20161217-noi-kezi-eb-2016-logo-2
Aki látták a magyar lányok mutatványát a 2000-es olimpia döntőjében, azok valószínűleg még hónapokkal később is erőteljesen és hosszasan káromkodtak. Szerencsétlen szurkolók jóformán még ki sem heverték az olimpiai döntő elbukása okozta traumát, amikor következett a horvátországi világbajnoki döntő, s a magyar csajok újabb látványos összeomlást mutattak be. És mivel a lányok – számomra valamilyen rejtélyes okból kifolyólag – görcsösen ápolják ezt a gyönyörűnek semmiképpen sem nevezhető hagyományt, időről időre ismételten bemutatják a nagy összeomlást. Gondolom, hogy már csak azért is, nehogy elfelejtsék a magyar sportbarátok.

Így tehát semmi meglepő nincs abban, hogy amolyan megszokásból elsőre most is arra készültem, hogy a magyar női kézilabdázók – hagyományőrzés céljából – az idei svédországi Európa-bajnokságon is bemutatják majd a „nagy összeomlást”. Ám ez a gondolatom nem tartott sokáig, hiszen viszonylag gyorsan nyugtáznom kellett, hogy ezúttal annyira tartalékos lesz a magyar válogatott, hogy valószínűleg nem csak egyszerűen nagyon gyenge lesz, hanem még a hagyományok ápolására sem fog maradni ereje.

Most már tudható, hogy bejött a számításom, s Magyarország női kézilabdázói tényleg gyengén teljesítettek a 2016-os kontinenstornán. Ezen szereplés ellenére sem gondolom azt, hogy bűnbaknak kellene kinevezni a magyar csajokat! Sőt, talán még azon sem érdemes túl sokat merengeni, hogy miért maradtunk le, netán mennyi pénz ment el idén a női kézilabdára, mire mentünk vele és mit jelenthet a honi sportszövetségek fideszes politikusok általi „lerohanása”?

Áldozatkeresés helyett most inkább érdemesebb lenne higgadtan nyugtázni, hogy meghatározó játékosai nélkül pillanatnyilag ilyen gyenge teljesítményre képes a generációváltás miatt is átmeneti helyzetben lévő magyar válogatott. Nyilván a korábban megszokottakhoz képest lényegesen pocsékabb mostani teljesítményt nehéz elfogadtatni a sportág kedvelőivel, de ők sem tehetnek sok mindent azon kívül, mint hogy nyugtázzák ezt az átmeneti állapotot. Persze, a hevesebb vérmérsékletűek ettől még simán háboroghatnak.

Görbicz Anita

Görbicz Anita


Akik nem akarnak háborogni, azoknak érdemes a sportnál maradniuk és – átmenetileg sportágat váltva – arra gondolniuk, hogy az argentinok Maradona fociból való kiöregedése után is bizakodva tekintettek a jövőbe. Nem hagyagolták el az utánpótlás-nevelést, s ennek köszönhetően a rengeteg jó labdarúgójuk mellett/után/közben már az újabb zseni is megérkezett és mostanában Lionel Messi lábai előtt hever a focivilág. E téren most Magyarországon sem lehet ok panaszra: tudomásul kell venni, hogy a zseniális játékosok felett is elszáll az idő, s a már 33 éves Görbicz Anita – életkorából adódóan – nyilván az utóbbi másfél évtizedben megszokottakhoz képest egyre kevesebbszer fog teljesíteni a megszokott kimagasló színvonalon. Ha viszont a továbbiakban is megfelelő lesz az utánpótlás-nevelés a női kézilabdasportban, akkor „Görbe” után minden bizonnyal újabb zseninek tapsolhatnak majd a magyarok!

Neves a múlt, lehet reménykedni a fényes jövőben, jelenleg pedig az a holtbiztos, hogy Kim Rasmussen szövetségi kapitány személyében vérprofi szakember van a magyar női kézilabda válogatott élén!

Lőrinczi Csaba