Menu

Bajai Lasszó: Végül három olimpikon és egy Ironman-bajnok is versenyzett

Olasz Anna

Olasz Anna

Végül a beharangozottakkal ellentétben nem két, hanem három olimpikon vett részt az elmúlt hétvégén a bajai Petőfi-sziget körüli Bajai Lasszó nyíltvízi úszóversenyen. A 2016-os olimpián Magyarországot képviselő Olasz Anna és Faldum Gábor olimpikonok mellett Szekeres Dorina is versenyzett Baján. Ő a 2012-es londoni olimpián vett részt, s emellett többszörös magyar bajnoki arany-, ezüst- és bronzérmes úszó.

A Mogyi SE-alapító Borbély Miklós edző által szervezett Bajai Lasszón több korábbi tanítványa is indult, köztük például a kategóriájában győztes, valamint többszörös Ironman magyar bajnok Flander Márton. A viadal rajtja és célja a Vízisport Centrum előtti szakaszon volt, 3900 méteres távot kellett teljesíteniük az indulóknak, míg a hangulatos verseny utáni ünnepségen Dancsa Bálint Baja városi sporttanácsnok és Vereczkei Zsolt háromszoros paralimpiai bajnok és négyszeres paralimpiai bronzérmes úszó adták át a díjakat.

– Az eredmények a következő linken tekinthetők meg: http://bajailasszo.bajapc.hu/index.php?order=BrIdoA
– A Fodor Róbert által készített fotók itt láthatók: https://www.facebook.com/MozduljBaja-1255092887907002/

2 Replies to “Bajai Lasszó: Végül három olimpikon és egy Ironman-bajnok is versenyzett”

 1. Tisztelt Szervezők!
  Örömmel olvastam, hogy újra meg lett szervezve, rendezve a bajai lasszó úszás. Sajnos későn kaptam róla hírt és így már nem tudtam elindulni rajta. Még évekkel ezelőtt szerencsésen sikerült teljesítenem a távot. Valahol biztam benne, hogy egyszer újra megrendezésre kerül. Talán most is jobb lett volna, ha nagyobb hírverést kapott volna a rendezvény. Szerintem jóval több úszó elment volna, ha tudnak az eseményről.
  A jövőre nézve van-e lehetőség hírlevélre felíratkozni?

 2. Tisztelt Bálint Zoltán!

  Szerintünk megfelelő volt a sportesemény hírverése! Nincs hírlevél és nem is lesz, így a hírlevélre felíratkozás helyett ajánljuk követni a Bajai Lasszó Facebook-oldalát, a MOZDULJ.BAJÁN oldalt, ahol az összes általunk szervezett eseményről időben tudomást lehet szerezni!
  Cím: https://www.facebook.com/MozduljBaja-1255092887907002/
  Szintén érdemes felkeresni a MOZDULJ.BAJÁN weboldalt is: http://mozduljbajan.bacskaisport.hu/

  Üdv!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.